donderdag 19 februari 2009

Een draagbaar sms'jeDames, Fai'ke, Mai'ke, jullie zijn niet aanwezig op het net anders had ik jullie met een linkje beloond. Beloond? Wel, jullie hebben namelijk mij het creatiefste kaartje gestuurd en behoren vanaf vandaag tot het creatieve clubje van mijn fanclub. Proficiat.

Creatief gepraat
Ik kreeg namelijk onlangs een pakketje opgestuurd van de dames. Om mij, mama en papa te feliciteren. Met mijn geboorte. In het pakketje zat een zwart plastic bordje met gleufjes en lettertjes bij. Die lettertjes schuiven lekker in die gleufjes en zo kan het bordje dienen als leuke-boodschap-bordje. De bijsluiter las netjes: "make your own sign in minutes". Een begeleidend briefje legde uit dat de inhoud van het pakje "een fantastisch veelzijdig productje" is. Zal wel. Een schreeuwerig titeltje roept dat dit een "draagbaar sms'je" is. Eronder wat meer uitleg die verteld dat dit schuifraampje bedoeld is om "vrienden met een ontroerend woordje een leuke boodschap te brengen". En vraagt je om te stoppen met virtuele sms'jes te sturen naar elkaar. Sterker nog. Het volgende lijntje stelt prompt: "gooi uw gsm door het raam en bestel bij ons een draagbaar sms bordje". Nou ik heb helemaal nog geen gsm. 3 kleine infografiekjes tonen een situ waarvoor het bordje erg van pas zou kunnen komen: als positieve boodschap op je bureau, om je man mee te delen dat je zwanger bent en als je een onbekende moet ophalen aan de luchthaven. Het proberen waard toch. Verder leest de bijsluiter nog het volgende: "het draagbaar sms'je is niet langer privé. Een positieve boodschap wil je toch met iedereen delen? Als je bent uitgekeken op de boodschap kun je het veranderen en overbrengen naar één van je vrienden. Op die manier zie je nog eens wie jou nauw aan het hart ligt." Fysiek contact, affectie, daar houdt een mens toch van. Is dat niet het enige wat écht telt, wat écht belangrijk is in het leven?

Politiek plakkaat
Lijkt me wel een handige tool voor mensen in de politiek, van het internet hebben die uiteindelijk toch nog niet veel kaas gegeten. Canvassen kunnen ze wel nog, en dat bordje zou verdomd handig zijn. Het gaat hem in de politiek uiteindelijk toch allemaal over een korte maar krachtige, betekenisvolle en duidelijke boodschap. Nou als je het niet verteld krijgt in zo'n draagbaar sms'je dan kap je er best mee. Behalve dan die zwarte man uit de You State Us Nights. Die begreep het wel helemaal volgens papa. Enfin, zijn partij, want blijkt nu allemaal van Kirsten Verdel dat het niet Obama was die die knappe internet tooltjes allemaal bedacht. Wat had je dan gedacht... Nee nee, de online campagne van de democraten was even knap en uitgebreid geweest had Hillary de democratische presidentskandidaat geworden. Nou. Netjes. Kirsten Verdel zou de eerste buitenlandse stafmedewerker geweest zijn die achter de schermen van het democratische kamp mee campagne voerde voor een Amerikaanse presidentsverkiezing, knap. Het blijkt knap lastig om daar een werkvergunning vast te krijgen, ach die Amerikanen. Net Romeinen. Kirsten pende haar ervaringen neer in een boek genaamd: "van Rotterdam naar het Witte Huis". Papa bracht vandaag een handgetekend exemplaartje mee naar huis. Ach wat, ver van m'n bed show die Obama. Lijkt me wel een fijne kerel. Hij doet me zo denken "al dragen apen gouden ringen, het is beter te streven naar het onmogelijke dan te berusten in het haalbare". Mooi. Nieuwe pameeeeeeuur. Slaapwel.

Voetnootje
ps: de voetnoot van de bijsluiter van het creatieve pakketje leest: "dit product is tot stand gekomen in GARAGE64, Brussel © 2009." Voor meer info moet je dus bij Fairuz en Maaike zijn. Wil je ook graag zo'n draagbaar sms'je in huis halen drop dan een korte comment, let wel: een draagbaar sms'je kan maar 140 karaktertjes lang zijn dus geen info als je commentaar langer is :)

140 karakters,... komt me bekend voor, even denken.

Geen opmerkingen: