woensdag 18 maart 2009

Bonzoekbon

Voor ik zondag van een wild feest genoot bleef ik zaterdag bij mammie en pappie slapen. Papa en tante Kaat hadden namelijk snode plannen gesmeed om moeke Roksem te verrassen voor haar 50e verjaardag. Moeke listig weglokken was geen 'sinecure', ze weet alles, heeft alles door en vind alles ook wel altijd een heel klein beetje verdacht als je niet meteen helemaal recht op je pootjes valt. Maar jarenlange training heeft papa geen windeieren gelegd en met mij als afleidingsmanoevre had hij het natuurlijk een pak makkelijker. Ik zou zogezegd voor het eerst bij moeke blijven maar werd ziek en er moest afgebeld. Om de gemoederen te bedaren dan maar moeder-zoon dinerke, even iets ophalen in het jeugdhuis en supraeis! Lachen, gieren, brullen, traantjes en moeke laten handjes schudden en zoenen met mensen waarvan ze de laatste 25 jaar het spoor bijster was.

Bongo-logo

Bongobon
Van al die leuke mensen kreeg moeke een dikke smak centjes en een leuke Bongobon Citytrip. Zo’n bon krijgen is leuk, en makkelijk als je niet goed weet wat geven. Je bent een beetje vrij er zelf nog mee te doen wat je wil maar dan begint de miserie. Zo’n dertigtal suggesties die zichzelf op bongo.be allemaal even lekker aanprijzen. Je kent geen van alle 30. Right. Welke kiezen we dan? Euh euh euh...
Ontbijt met bubbels is bijvoorbeeld zo'n ramp. Je geeft het makkelijk want het kost niet té veel. Het kreng lag bij papa en mama meer dan een jaar op de kast onder het stof, en toen ze het ding vorige maand in allerijl moesten inruilen was de boodschap unaniem: "sorry meneer wij zijn helemaal volboekt deze maand". Maar geen nood intussen kregen ze er al een nieuwe.

Het lijkt soms meer op iets om een vriend mee te pesten.

Waarom biedt bongo.be niet de mogelijkheid reviews na te lezen van anderen? Anderen die de ‘BONGO Relax 2009’ kregen en dan gingen voor de ‘Amalya in Aartrijke’, het heerlijk vonden maar toch maar een rating gaven van 3/5. Of anderen als Jean-Pierre en Linda die het ‘BONGO Wandelweekend 2009’ cadeau kregen en lang twijfelden tussen de Lodge in Houthalen en het hotel Arcen in Arcen, dan toch maar voor het hotel Arcen gingen en er heel content van waren. Vertellen hoe ze er Marie-Paule en François leerden kennen die al de Bongo Relax in Mechelen hadden uitgeprobeerd maar het daar toch niet echt super vonden... “Mooie foto’s hé, en ze gaven er een heel goede service.”

Peter had dat precies wel kunnen gebruiken, nu moest hij afdruipen en een teleurgesteld een postje schrijven, och arme: http://peter.apestaart.org/drupal/teleurgesteld-bongo-weekendesk

Customer reviews op de onderdelen van Bongobonnen zouden: een interessante bijdrage kunnen zijn voor de prijssetting, bepalend voor de keuze van anderen, een meerwaarde kunnen creeëren voor bepaalde locaties, de service bij participerende bedrijven kunnen scherp houden en eventueel zelfs bedrijven de mogelijkheid bieden bij te sturen waar het beter kan of wat de demand is van de mensen die er gaan of geweest zijn.Anyway het zal moeke een worst wezen want wil naar Lissabon, veel hotelkeuze was er niet en verder doet ze niet moeilijk. Ze is namelijk niet geïnteresseerd in wat anderen zeggen of denken over haar snoepreisje. Ze gaat en daarmee basta! Misschien kan ze wel eens gaan piepen wat de locals haar te bieden hebben.

Geen opmerkingen: